Quantcast
Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές - enikonomia.gr
share

Πτωτικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές

δημοσιεύτηκε:

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υπέκυψαν σε μια ακόμα υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου σήμερα καθώς οι αγορές κρατούν επιφυλακτική στάση αναμένοντας την αντίδραση της ομοσπονδιακής τράπεζας των ΗΠΑ Federal Reserve στο ταραχώδες ξεκίνημα που επιφύλασσε η χρονιά για τις παγκόσμιες αγορές.

Τα ασιατικά και ιδιαίτερα τα κινεζικά χρηματιστήρια έκλεισαν με άνοδο, κάτι που όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει την υποχώρηση του πανευρωπαϊκού δείκτη FTSEurofirst 300 που νωρίτερα κατέγραφε πτώση κατά 0,5%.

Στην αγορά επικρατούσε ακόμα κάποιο μούδιασμα καθώς η Apple πρόεβλεψε σήμερα ότι θα υπάρξει μείωση των εσόδων της για πρώτη φορά εδώ και 13 χρόνια, αλλά οι βασικές πιέσεις προέρχονταν και πάλι από το πετρέλαιο που υποχώρησε προς τα 30 δολάρια το βαρέλι ύστερα από την τελευταία προσπάθεια για ανάκαμψη. Το πετρέλαιο μπρεντ υποχωρούσε νωρίτερα κατά 2% στα 31,12 δολάρια το βαρέλι με το αμερικανικό αργό να σημειώνει πτώση κατά 3% στα 30,50 δολάρια.

Οι αγορές ομολόγων εστίαζαν το ενδιαφέρον τους στη συνεδρίαση της Fed και την επακόλουθη ανακοίνωσης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται στις 21:00 ώρα Ελλάδας. Μετά το ταραχώδες ξεκίνημα της χρονιάς, οι αγορές αναμένουν πλέον μόνο μία ακόμα αύξηση επιτοκίων φέτος αντί για τις τέσσερις που είχαν αφήσει να εννοηθούν τον Δεκέμβριο η Τζάνετ Γιέλεν και οι άλλοι αξιωματούχοι της τράπεζας.

Στην Ασία, ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές Ασίας-Ειρηνικού εκτός της Ιαπωνίας έκλεισε με άνοδο κατά 0,5%, ενώ ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 2,7%.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.