Quantcast
Abarth 595 Competizione: Απλά μοναδικό! - enikonomia.gr
share

Abarth 595 Competizione: Απλά μοναδικό!

δημοσιεύτηκε:

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
[email protected]

 

Η κορυφαία έκδοση του Fiat 500 Abarth που φέρει το λογότυπο 595 Competizione αποτελεί ένα μοναδικό αυτοκίνητο που διαθέτει ξεχωριστή εμφάνιση και επιδόσεις που βρίσκει κανείς σε πανάκριβα sport αυτοκίνητα.

Το Abarth 595 Competizione απευθύνται σε όσους πραγματικά θέλουν να κινούνται με ένα πανέμορφο ιταλικό αυτοκίνητο που ο κινητήρας του παράγει ένα μοναδικό ήχο, διαθέτει κορυφαίο σύστημα πέδησης, αποδίδει 180 ίππους, είναι οικονομικό στην κατανάλωση καυσίμου και βέβαια έχει υψηλή μεταπωλητική αξία. Τα παραπάνω μπορεί κάποιος να τα αποκτήσει καταβάλλοντας 25.590 ευρώ…

Μοναδική εμφάνιση

‘Ένα από τα βασικά προσόντα του Abarth 595 Competizione αφορά στην εξωτερική του εμφάνιση με μοναδική χαρακτηριστικά που προσδίδουν τον σπορ χαρακτήρα του ιταλικού μοντέλου.

Τα νέα φωτιστικά σώματα, η πιο σπορ εμφάνιση με σπόιλερ και διαχύτες αέρα, οι δαγκάνες της Brembo με τα διάτρητα δισκόφρενα εμπρός και πίσω, οι τεράστιες ζάντες με τα ελαστικά χαμηλού προφίλ αλλά και οι τέσσερις απολήξεις των εξατμίσεων συνθέτουν την εξωτερική εικόνα του Abarth 595 Competizione.

Στο εσωτερικό η έγχρωµη TFT οθόνη πολλαπλών λειτουργιών διαθέτει δύο ρυθµίσεις απεικόνισης.

Η πρώτη αφορά στη νορμάλ λειτουργία του κινητήρα και απεικονίζει το δείκτη βενζίνης και κατανάλωση καυσίµου µε eco index.

Στη δεύτερη η οποία αφορά τη σπορ λειτουργία οι ενδείξεις αλλάζουν και απεικονίζονται  οι ενδείξεις διαθέσιµης ισχύος αλλά και επιταχυνσιόµετρο που µετρά τα «G» κατά δύο άξονες.
Βέβαια ιδιαίτερης μνείας χρίζει το όργανο µέτρησης πλήρωσης του turbo µε «ταβάνι» το 1,9 bar.
Στα παραπάνω συμπληρώστε και τα υπέροχα καθίσματα αγωνιστικού τύπου που «αγκαλιάζουν» το σώμα του οδηγού αλλά και του συνοδηγού.

‘Οσον αφορά στον εξοπλισμό το Abarth 595 Competizione διαθέτει όλες τις ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές ευκολίες.

180 ίπποι!

Η Abarth είναι γνωστή για τα τεχνολογικά επιτεύγματά της. Ετσι λοιπόν και το πείραμα στο 595 Competizione αποδείχθηκε πως έχει πετύχει καθώς το γνωστός κινητήρας 1,4 Τ-Jet με τις ανάλογες παρεμβάσεις ( φίλτρο αέρα της BMC, υπερσυµπιεστή της IHI και σπέσιαλ επεξεργαστική µονάδα) αποδίδει 180 ίππους και 25 χλγρ. Ροπής.

Η κίνηση μεταφέρεται φυσικά στους εμπρόσθιους τροχούς μέσω ενός 5τάχυτου κιβωτίου το οποίο διακρίνεται για την αίσθηση αλλά και την κλιμάκωσή του ωστόσο εκτιμούμε πως θα μπορούσε να υπάρξει και μια 6η σχέση…

Οσον αφορά στις εκπομπές CO2 το Abarth 595 Competizione εκπέμπει 155 γραμμάρια CO2 κάτι το οποίο μεταφράζεται σε 286,75 ευρώ.

«Τρένο» στο δρόμο

Μόλις γυρίσει ο οδηγός τον διακόπτη εκκίνησης του κινητήρα στο Abarth 595 Competizione αρχικά θα εντυπωσιαστεί από το θόρυβο που παράγει ο κινητήρας και «βγαίνει» από τις 4 απολήξεις των εξατμίσεων ενώ παράλληλα προετοιμάζει τον οδηγό για το τι μέλλει γενέσθαι…
Το Abarth 595 Competizione στο εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ευθύβολο και απόλυτα σταθερό ακόμη και όταν ο δείκτης του ταχύμετρου έχει ξεπεράσει τα 210 χλμ./ώρα ωστόσο ο θόρυβος του κινητήρα στο πλήρες φάσμα στροφών του είναι έντονος.

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο με συνεχείς στροφές η σφιχτή ανάρτηση µε τα σκληρά ελατήρια, την παχιά αντιστρεπτική και τα αγωνιστικά ελαστικά Michelin Pilot Sport 3 δεν αφήνουν κανένα περιθώριο για πλαγιολίσθηση και το τιμόνι «ακούει» ακαριαία στα προστάγματα του οδηγού.
Στην πόλη το Abarth 595 Competizione μαγνητίζει τα βλέμματα των περαστικών τόσο με την εντυπωσιακή του εμφάνιση όσο και από το μπάσο θόρυβο που παράγει ενώ εξαιτίας των μικρών διαστάσεών του κινείται με απίστευτη ευελιξία.

Ωστόσο καλό θα ήταν οι ιδιοκτήτες τους να προσέχουν τα μέγιστα στις λακκούβες αλλά και σε άλλες κακοτεχνίες του οδοστρώματος καθώς τα ελαστικά χαμηλού προφίλ τραυματίζονται εύκολα όπως επίσης και ζάντες…

Οσον αφορά στην κατανάλωση καυσίμου πραγματικά αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη καθώς το Abarth 595 Competizione χρειάστηκε μόλις 6,5 λίτρα αμόλυβδης για κάθε 100 χιλιόμετρα…

 

ΥΠΕΡ

Σχεδίαση

Κινητήρας

Επιδόσεις

Σύστημα πέδησης

Κατανάλωση

Μεταπωλητική αξία

 

ΚΑΤΑ

‘Ελλειψη 6ης σχέσης

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.