Quantcast
Μείωση 1,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Δεκέμβριο - enikonomia.gr
share

Μείωση 1,2% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία τον Δεκέμβριο

δημοσιεύτηκε:

Απρόσμενη μείωση κατέγραψε τον Δεκέμβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία, με τις εξαγωγές και τις εισαγωγές επίσης να υποχωρούν, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε κατά 1,2% σε μηνιαία βάση, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον Αύγουστο του 2014, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομίας. Η τιμή ήταν χαμηλότερη από τη μέση εκτίμηση οικονομολόγων σε έρευνα του Reuters για αύξηση 0,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή στατιστική αρχή, οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 1,6% τον Δεκέμβριο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν επίσης κατά 1,6%, με το εμπορικό πλεόνασμα να συρρικνώνεται στα 18,8 δισεκ. ευρώ.

Οικονομολόγοι σε έρευνα του Reuters ανέμεναν οι εξαγωγές να αυξηθούν κατά 0,5% και οι εισαγωγές να μειωθούν κατά 0,5%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής αρχής, για το 2015 η Γερμανία κατέγραψε νέο εμπορικό πλεόνασμα ρεκόρ της τάξης των 247,8 δισεκ. ευρώ από τα 213,6 δισεκ. ευρώ το 2014.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.