Quantcast
Κεραμέως: Κίνδυνος να χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση η χρηματοδότηση προς την ΕΒΖ - enikonomia.gr
share

Κεραμέως: Κίνδυνος να χαρακτηριστεί κρατική ενίσχυση η χρηματοδότηση προς την ΕΒΖ

δημοσιεύτηκε:

Τον κίνδυνο να χαρακτηρισθεί παράνομη κρατική ενίσχυση η χρηματοδότηση των 30 εκατ. ευρώ προς την ΕΒΖ αναδεικνύει η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Κεραμέως, με επερώτησή της προς τον υπουργό οικονομίας.

Οπως αναφέρει η κ. Κεραμέως σε σχετική ανακοίνωση, «επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας σχετικά με την κεφαλαιακή ενίσχυση των 30 εκατ. ευρώ που παρείχε η Κυβέρνηση προς την ΕΒΖ δυνάμει της ΠΝΠ τον Μάρτιο του 2015.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, η ΕΕ θέτει ζήτημα παράνομης κρατικής ενίσχυσης για την εν λόγω χρηματοδότηση.

Προσπάθησα πολλές φορές να προειδοποιήσω την Κυβέρνηση για το ενδεχόμενο η χρηματοδότηση να εμπεριέχει στοιχεία κρατικής ενίσχυσης.

Μοναδικός μου στόχος ήταν να αποφευχθούν διαδικαστικές επιπλοκές και χρηματικές κυρώσεις που θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τους Έλληνες φορολογούμενους και να αποβούν μοιραίες για το μέλλον της εταιρείας.

Με ερώτηση που κατέθεσα προς τον Υπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γιώργο Σταθάκη, ζητώ απαντήσεις για τη θέση των ελληνικών αρχών επί του θέματος, αλλά και για την ενδεχόμενη επιβάρυνση προς τον Έλληνα φορολογούμενο, ο οποίος για άλλη μια φορά κινδυνεύει να επωμιστεί τις συνέπειες των λαθεμένων χειρισμών της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.