Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ισχυρή ανάκαμψη χάρη στις τράπεζες - Κέρδη 10% η Deutsche - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Ισχυρή ανάκαμψη χάρη στις τράπεζες – Κέρδη 10% η Deutsche

δημοσιεύτηκε:

To άλμα που έκαναν οι τραπεζικές μετοχές σήμερα βοήθησε στην ανάκαμψη των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων από το χαμηλότερο επίπεδο του 2013, καθώς υποχώρησε η ανησυχία των επενδυτών για το αξιόχρεο των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 αυξήθηκε 1,9% στο κλείσιμο της συνεδρίασης, μετά από ένα σερί επτά πτωτικών συνεδριάσεων. Οι μετοχές του δείκτη διαπραγματεύονται τώρα 13,9 φορές τα κέρδη τους, περίπου 20% χαμηλότερα από το υψηλό επίπεδο του Απριλίου 2015.

Ο τραπεζικός δείκτης είχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των 19 κλαδικών δεικτών του Stoxx 600, καθώς η μετοχή της Deutsche Bank εκτινάχθηκε 10% μετά την πτώση της κατά 40% από την αρχή του έτους, μετά την πληροφορία ότι η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα εξετάζει την επαναγορά ορισμένων ομολόγων της. Η μετοχή της επίσης γερμανικής Commerzbank αυξήθηκε 8,2% και των ιταλικών Banca Popolare di Milano Scarl και Intesa Sanpaolo αυξήθηκε κατά περισσότερο από 11%.

Ο Stoxx αύξησε για λίγο τα κέρδη του σε 2,9%, μετά το μήνυμα της επικεφαλής της Fed, Τζάνετ Γέλεν, ότι η αμερικανική κεντρική τράπεζα δεν θα σπεύσει να αυξήσει τα επιτόκια εν μέσω της αναταραχής στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μία έκθεση που έδειξε τα αποθέματα πετρελαίου μειώθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα.

 

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.