Quantcast
Eurogroup: Σημειώθηκε πρόοδος με την Αθήνα αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά - enikonomia.gr
share

Eurogroup: Σημειώθηκε πρόοδος με την Αθήνα αλλά χρειάζεται ακόμα δουλειά

δημοσιεύτηκε:

Η συνεργασία των επικεφαλής της τρόικας με την ελληνική κυβέρνηση για την πρώτη αξιολόγηση ήταν καλή και σημειώθηκε πρόοδος, αλλά χρειάζεται περισσότερη δουλειά σε ορισμένα θέματα για την ολοκλήρωσή της, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ. 

Σύμφωνα με τον Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup εξέτασε την πορεία των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος και παρατήρησε ότι μετά την επίσκεψη των επικεφαλής των θεσμών στην Αθήνα “ανακτήθηκε σημαντικό έδαφος”.

Όσον αφορά τα θέματα που χρειάζεται περισσότερη δουλειά, αναφέρθηκε στο ασφαλιστικό, το δημοσιονομικό και το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων. 

 

 Ο Π. Μοσκοβισί

 

Η συνεργασία ήταν καλή και σημείωθηκε πρόοδος σε αρκετά θέματα, δήλωσε και ο Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, προσθέτοντας ότι συνεχίζεται η εντατική δουλειά, ώστε να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η αξιολόγηση. 

Ο Επίτροπος είπε ότι ήταν εντυπωσιακή η αντοχή της ελληνικής οικονομίας στην επιβολή των capital controls, προσθέτοντας ότι αναμένεται η επιστροφή της στην ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του 2016, εφόσον συνεχισθεί η σημερινή δυναμική. 

Οι μεταρρυθμίσεις που συζητούμε με την Ελλάδα είναι πολύ δύσκολες, πρόσθεσε, τόσο πολιτικά όσο και κοινωνικά, προσθέτοντας ότι είναι αναγκαίες.

Συνεχίζοντας, ο Μοσκοβισί είπε ότι το Eurogroup ήταν ενθαρρυμένο από την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να ολοκληρωθεί γρήγορα η διαπραγμάτευση. 

 

Ο Κλ. Ρέγκλινγκ

 

Στην καλή συνεργασία στάθηκε και ο επικεφαλής του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις στην ελληνική οικονομία, όπως η καλύτερη του αναμενόμενου πορεία των δημόσιων εσόδων και η αναβάθμιση του αξιόχρεου της από διεθνείς οίκους πιστοληπτικής αξιολόγησης. 

 

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Eurogroup για την Ελλάδα

 

“Το Eurogroup κάλεσε τις ελληνικές αρχές και τους απεσταλμένους των θεσμών να συνεχίσουν την εποικοδομητική τους συνεργία και να εργαστούν προς μια γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η οποία καλύπτει ζητήματα όπως η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού, η δημοσιονομική στρατηγική και η λειτουργία του ταμείου ιδιωτικοποιήσεων”.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.