Quantcast
Handelsblatt: Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο - enikonomia.gr
share

Handelsblatt: Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο

δημοσιεύτηκε:

Με αφορμή τη σύμφωνη γνώμη της Ελλάδας στο θέμα των περιπολιών του NATO στο Αιγαίο η εφημερίδα Handelsblatt κάνει έναν απολογισμό της ελληνικής κυβέρνησης.

«Χάος με τους πρόσφυγες, μαζικές απεργίες, οδοφράγματα, πτώση στο χρηματιστήριο. Ένα χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο έλληνας πρωθυπουργός πιέζεται από όλες τις πλευρές. Οι δανειστές τον πιέζουν για τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, από τις οποίες ενδεχομένως να εξαρτάται το πολιτικό του μέλλον.

Ο Τσίπρας φαίνεται να χάνει τον έλεγχο. Πολλές κινήσεις του μοιάζουν να μην έχουν σχέδιο και συντονισμό ειδικά στην προσφυγική πολιτική.

Την Τρίτη ο Τσίπρας απέκλειε κατηγορηματικά την περιπολία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Την επόμενη ημέρα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος συμφώνησε με την αποστολή».

Ο αρθρογράφος στη συνέχεια θίγει και το θέμα του ασφαλιστικού: «Οι αργές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές δημιουργούν ανασφάλεια στις αγορές.

Η πιο καυτή πατάτα είναι οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό. Τα καταστροφικά νούμερα στον τομέα των συντάξεων είναι μια από τις αιτίες της ελληνικής κρίσης χρέους.

Γι’ αυτό η εξυγίανση των ασφαλιστικών ταμείων αποτελεί μια από τις κεντρικές αποστολές της μεταρρύθμισης. Ωστόσο εξελίσσεται σε πρόκληση, στην οποία θα μπορούσε να αποτύχει ο Τσίπρας».

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.