Quantcast
Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 2,2% για τον Stoxx 600 με αιχμή τις τράπεζες - Κέρδη η Wall - enikonomia.gr
share

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Άνοδος 2,2% για τον Stoxx 600 με αιχμή τις τράπεζες – Κέρδη η Wall

δημοσιεύτηκε:

To ράλι των μετοχών τραπεζών και εταιρειών πρώτων υλών έδωσε ώθηση σήμερα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και την Wall Street.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει κέρδη 2,2%, καθώς οι τραπεζικές μετοχές σημειώνουν άνοδο 2,8%. Κέρδη 1,6% για τον γερμανικό DAX και 1,7% για τον γαλλικό CAC 40.

Η μετοχή της Deutsche Bank, που ανακοίνωσε την επαναγορά ομολόγων της υψηλής διαβάθμισης, ύψους 5,4 δις. δολαρίων, αυξήθηκε 7,8%, ενώ η μετοχή της άλλης μεγάλης γερμανικής τράπεζας Commerzbank εκτινάχθηκε 17%, μετά τη δήλωσή της ότι θα διανείμει μέρισμα μετά από πέντε χρόνια.

Παρά τη σημερινή άνοδο, ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί 26% από την αρχή του έτους. Οι ευρωπαϊκές τράπεζες έκαναν βουτιά χθες, λόγω των ανησυχιών για την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης και της επίπτωσης των αρνητικών επιτοκίων στα κέρδη τους.

O Dow Jones και ο S&P 500 σημειώνουν άνοδο 1,2% και ο Nasdaq 0,8%. Η ανάκαμψη σημειώνεται μετά από την πολύ βαριά για τα διεθνή χρηματιστήρια χθεσινή ημέρα. Ο Dow έχασε χθες 255 μονάδες, καθώς οι επενδυτές έφευγαν από τις μετοχές για να αγοράσουν τα λεγόμενα ασφαλή επενδυτικά καταφύγια, όπως κρατικά ομόλογα και χρυσό.

Οι τιμές του πετρελαίου εκτινάχθηκαν, μετά τη δήλωση του υπουργού Ενέργειας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ότι ο ΟΠΕΚ είναι έτοιμος να συνεργασθεί για τη μείωση της παραγωγής, αν και πολλοί αναλυτές παραμένουν επιφυλακτικοί για την επίτευξη μίας σχετικής συμφωνίας. Η τιμή αμερικανικού αργού αυξανόταν 10% στα 28,84 δολάρια το βαρέλι, αφού χθες υποχώρησε σε χαμηλό επίπεδο 13 ετών, κοντά στα 26 δολάρια. Η τιμή μπρεντ σημειώνει άνοδο 7,3% στα 32,26 δολάρια το βαρέλι.

Από τις χρηματοπιστωτικές εταιρείες, η μετοχή της JP Morgan αυξανόταν 4,2%, αφού έγινε γνωστό ότι ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας αγόρασε 500.000 μετοχές της εταιρείας του.

share
Σχόλια Αναγνωστών
Ροή
Οικονομία
Επιχειρήσεις
Επικαιρότητα

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.